Piškotki na spletni strani scenarterapija.com

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Izjava o varstvu osebnih podatkov velja za spletno stran www.scenarterapija.com (v nadaljevanu naša spletna stran). Osebne podatke, zbiramo in uporabljajo izključno v soglasju z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebni podatki kot so (ime, naslov, e-naslov, številka telefona ali GSM ter poštna številka), shranimo le za potrebe kontaktiranja in so vezani na spletni obrazec za kontakt, ki ga izpolnite na naši spletni strani. Vaše podatke ne posredujemo tretjim osebam.

Zbiranje in hranjenje podatkov

Za obisk naše spletne strani praviloma ne potrebujemo vaših osebnih podatkov, le v primeru, ko izpolnite spletni obrazec za kontakt. Z obiskom naše spletne strani zabeležimo informacije o imenu vašega spletnem ponudniku in o spletnih straneh, s katerih dostopate k nam. Pri tem kot uporabnik spleta ostanete popolnoma anonimni, saj vaših osebnih podatkov dejansko ne dobimo, informacije pa uporabimo za statistične namene (npr. analiza števila obiskov naše spletne strani).

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima v teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identiteto posameznika. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so pomembni za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.
Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je zato bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani saj so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je več, ker piškotki shranjujujo podatke o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, nas informirajo o navadah spletnega uporabnika, saj se le z njihovo pomočjo lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.
S pomočjo piškotkov lahko ocenimo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Vrste piškotkov, ki jih uporablja naša spletna stran
Ime piškotka     Namen     Čas piškotka     Podjetje
_utma     Statistika ogledov spletne strani     2 leti     Google Analytics
_utmb     Statistika ogledov spletne strani     30 minut     Google Analytics
_utmc     Statistika ogledov spletne strani     Ob zaprtju brskalnika     Google Analytics
_utmz     Statistika ogledov spletne strani     6 dni     Google Analytics

Sejni piškotek je nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Komponenta za prikaz obvestila o piškotkih ccm_cookies_accepted
Piškotek za pomnjenje uporabniških nastavitev. Piškotek se namesti zato, da si spletni brskalnik zapomni nastavitve o sprejemu ali zavrnitvi piškotkov.

Za kaj piškotke uporabljamo?

Google Analytics piškotke uporabljamo izključno za namen izboljšanja uporabniške izkušnje oz. izboljšavo spletnega mesta. Pri tem kot uporabnik spleta ostanete popolnoma anonimni, saj vaših osebnih podatkov dejansko ne dobimo, informacije  pa vrednotimo le za statistične namene (število obiskov spletne strani).
Posamezniki, ki ne želijo, da jim Google analytics sledi, lahko namestijo v svoj brskalnik naslednji dodatek.

Sami lahko dovolite ali zavrnete delovovanje piškotkov, vendar vam v primeru preprečitve piškotkov, morda ne nekatere storitve ne bodo pravilno delovale. Vse piškotke urejajo tretje osebe in kot alternativno lahko uporabite orodja tretjih oseb za preprečitev teh piškotkov.

Piškotke lahko v vašem brskalniku izklopite tudi sami. Spodaj so povezave do navodil za posamezne brskalnike

Mozilla Firefox
Internet Explorer
Chrome
Safari

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani sledijo smernicam:

- Informacijske pooblaščenke RS (PDF)
- Zakon o elektronskih komunikacijah (PDF)